Poslanka Vesna Vervega in predsednica LO Lenart Jožica Krajner na srečanju gospodarstvenikov

Danes je v občini Lenart potekalo srečanje gospodarstvenikov, na katerem je bil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek ter direktor direktorata za regionalni razvoj Marko Drofenik, župan občine Lenart mag. Janez Kramberger, poslanka Vesna Vervega in predsednica LO SMC Lenart Jožica Krajner.

Na srečanje v Kulturni domu v Lenartu so bili vabljeni direktorji podjetij, okoliški župani in ostalo občinstvo, ki so ministru postavljali vprašanja v zvezi z razvojem regije, izboljšanju skupnega sodelovanja z ministrstvom, podajali predloge za učinkovitejšo zakonodajo, ki bi prispevala k odpiranju novih delovnih mest.

Opozorili so na težave, ki se navezujejo na lokalno problematiko, predvsem davčne blagajne ter uvrstitev slovenskogoriške regije v območje z dodatnimi bonitetami za uvrstitev v kandidature za razpise. Minister je odgovarjal na vprašanja, prav tako seznanil prisotne z napori, ki jih MGRT vsakodnevno vlaga v izboljšave za boljše delovanje ministrstva in vlade.

Na vprašanje, v zvezi z vzpostavitvijo centra beguncev v hotelu Črni les je dejal, da je pridobil podatek na ministrstvu za notranje zadeve, da tam begunskega centra ne bo. Je pa prisotnim dal tudi malo širšo razlago s postavitvijo mreže oz. ograje na meji in zajezitvijo begunskega vala ter odlično delo vlade, ki se je soočala s tem problemom.

Prav tako se je v zaključnem govoru zahvalil zbranim za udeležbo, vprašanjem na katere je odgovarjal, nakazal rešitev problemov in jim obljubil vso pomoč pri razvoju regije. Poslanka Vesna Vervega je zagotovila svojo angažiranje pri pomoči za gospodarski napredek in razvoj krajev, ohranjanju in pridobivanju novih delovnih mest in poenostavitvijo zakonodaje. Zadovoljno občinstvo se je ministru, poslanki in prisotnim zahvalilo, veseli so bili tudi, da minister razume njihove težave in stremi k izboljšanju le teh.