Poslanka Vervega: poslanci SMC se pridružujemo humanitarni akciji Zveze prijateljev mladine Maribor ‘Halo, si za to’

Poslanska skupina Stranke modernega centra se pridružuje humanitarni akciji, ki so jo organizatorji v Zvezi prijateljev mladine Maribor poimenovali »Halo, si za to!«. Cilj humanitarne akcije, v kateri se zbirajo odsluženi mobilni aparati je, da s starimi telefoni pomagamo otrokom v stiski in hkrati ozaveščamo mlade o odgovornem ravnanju z odpadki.

Poslanka Vesna Vervega, pobudnica sodelovanja poslanske skupine SMC pri humanitarni akciji, je pozdravila idejo enega od pobudnikov tj. Zveza prijateljev mladine Maribor, ki se je na inovativen način lotila zbiranja finančnih sredstev za otroke v stiski. Poslanka Vervega poudarja, da se večina izmed nas niti ne zaveda, da »kilogram odsluženih starih telefonov na trgu stane kar 6 evrov, kilogram polnilcev pa 0,15 centov«. Glede na to, da je »v Sloveniji preko 1,5 milijona starih mobilnih telefonov, lahko s skupnimi močmi zberemo nemajhna finančna sredstva za otroke v stiski in hkrati prebivalce Slovenije ozaveščamo o pomembnosti odgovornega ravnanja z odpadki«, je prepričana poslanka.

Poslanka Vervega ob tej priložnosti poziva tudi ostale državljane k sodelovanju v akciji, saj se telefoni zbirajo po celotni Sloveniji, v glavnem v šolah.

IMG_3352

Več o projektu si lahko preberete na: www.starmobi.si.