Predsednica Odbora za finance in monetarno politiko Urška Ban se udeležuje Evropskega parlamentarnega tedna v Bruslju

V Evropskem parlamentu 16. in 17. februarja poteka Evropski parlamentarni teden, ki se ga udeležuje tudi predsednica Odbora za finance in monetarno politiko Urška Ban.

Poudarek letošnjega Evropskega parlamentarnega tedna, ki ga je poleg prvega podpredsednika EP Antonia Tajanija otvoril še Evropske komisije, Jean-Claude Juncker, je na okrepljeni vlogi nacionalnih parlamentov v okviru prenovljenega evropskega semestra ter političnim prioritetam semestra v letu 2016.

Poslanka Urška Ban poudarja, da je »razprava na medparlamentarnem dogodku zares pestra in zanimiva, saj se srečanja udeležuje kar 141 poslancev iz 27 držav. Poslanci bomo v okviru medparlamentarnih zasedanj odborov razpravljali o bančni uniji in o predpisih BEPS, o socialnem trojnem A ter o politik ustvarjanja delovnih mest in o postopkih pogajanj o večletnem finančnem okviru«.

Poslanka Ban se posebej veseli medparlamentarne konference o stabilnosti, ki bo potekala v sredo in bo namenjena izmenjavi izkušenj nacionalnih parlamentov na področju proračunskih politik ter vlogi parlamentov v okrepljeni gospodarski koordinaciji in upravljanju.

Foto: arhiv DZ