Poslanka Mojca Žnidarič: Prav je, da v družbi odpremo vprašanje evtanazije

Evtanazija oziroma medicinska pomoč pri umiranju je zelo pomembna tema, ki odpira mnoga vprašanja. Govorimo o pomoči ljudem, ki so zaradi neozdravljive bolezni v stiski in trpijo. Hudo bolnim je potrebno zagotoviti pravico do dostojne smrti brez bolečin, vprašanje je, če to vključuje tudi pomoč pri sami smrti.

Poslanka SMC Mojca Žnidarič je pred kratkim na pogovor sprejela upokojeno učiteljico in ravnateljico Alenko Čurin Janžekovič, ki je nedavno slovensko javnost s svojim pismom opozorila na to tematiko in potrebo po ureditvi področja.

Vsekakor gre za zelo občutljivo temo, ki odpira mnoga etična in moralna vprašanja, za koga tudi kultorološka ali verska. Medicinska in pravna stroka imata tu pomembno vlogo, vsekakor pa je to tudi širše družbeno vprašanje.

“Moje mnenje je, da bi jo morali uzakoniti, seveda pod pogojem, da je primerno urejena in ne omogoča nobenih zlorab. Vem, da je veliko kolegov v stranki takšnega mnenja,” je ocenila poslanka Žnidarič.

 

Evtanazija oz. medicinska pomoč pri umiranju je zelo pomembna tema, ki odpira mnoga vprašanja. Hudo in neozdravljivo bolnim je potrebno zagotoviti pravico do dostojne smrti. Medicinska in pravna stroka imata v tej razpravi zelo pomembno vlogo, vsekakor pa je to tudi širše družbeno vprašanje.Poslanka SMC Mojca Žnidarič je pred kratkim na pogovor sprejela upokojeno učiteljico in ravnateljico Alenko Čurin Janžekovič, ki je nedavno slovensko javnost s svojim pismom opozorila na to tematiko in potrebo po ureditvi področja.O svojih pogledih je poslanka kratko spregovorila za Svet na Kanal A.

Objavil/a Stranka SMC dne Torek, 29. januar 2019