Poslanka Mateja Udovč in predsednik Kroga mladih SMC Nejc Šporin podprla mlade na Podnebnem štrajku

Poslanka SMC Mateja Udovč in predsednik Kroga mladih SMC Nejc Šporin sta se danes udeležila Podnebnega štrajka, ki ga je na Kongresnem trgu organizirala platforma Mladi za podnebno pravičnost. Predstavnike platforme bo sprejel tudi državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Simon Zajc.

Poslanka Mateja Udovč je ob udeležbi izpostavila: Stranka SMC je okoljsko osveščena stranka, zato podpiramo današnji dogodek. V mandatu vlade dr. Mira Cerarja smo podpisali Pariški sporazum o podnebnih spremembah in zapisali pravico do pitne vode v ustavo. Današnje pobude in kritike mladih smo si dobro zapomnili. Hkrati pa pozivam mlade, da svojo voljo odločno izrazijo tudi takrat, ko je treba na volišča. Takrat bo njihov glas ne samo slišan, ampak bo imel tudi konkreten vpliv.”

Predsednik Kroga mladih SMC Nejc Šporin pa je ob tem dodal: ” V Krogu mladih SMC podpiramo današnji protest na Kongresnem trgu. Smo ZA okolje in prav je, da mladi povzdignemo glas in povemo, da želimo v prihodnje živeti na čistem planetu. To je aktivno državljanstvo v praksi.”