Poslanka Janja Sluga: ”Mir v svetu je največja vrednota in osnova za razvoj mladih, zato podpiram akcijo Pozdrav ptic miru”.

Poslanka Janja Sluga se je v Celju udeležila dogodka Pozdrav ptic miru, ki je zagotovo nekaj posebnega. Zamislili so si ga na OŠ Lava in projekta so se lotili resno, zagnano, hkrati pa otroško prisrčno. K sodelovanju so pritegnili tudi številne osnovne šole in zavode s širšega področja. Letos je prireditev že dvanajstič zapored. ”Z veseljem na celjskih ulicah in s sporočili, katerih rdeča nit so: svoboda, mir, strpnost, ustvarjalnost … so nas spomnili na tako zelo pomembne človeške vrednote. Neizmerno sem bila vesela njihove družbe in njihovega sporočila, ki so ga strnili v stavek: Tudi ti lahko spremeniš svet.”

”Hvala, dragi  mladi prijatelji in hvala spoštovana ravnateljica gospa Marijana Kolenko, ker se trudite spremeniti svet na bolje! Več kot nas bo slišalo vaša sporočila, lepša bo ta naša pisana žoga človeških usod in naravnih danosti.” je dejala Janja Sluga. Poslanico je poslanka predala predsedniku vlade in stranke SMC dr. Miru Cerarju.