Poslanka Erika Dekleva ob tednu Rdečega križa: Dobra razmišljanja in dobro srce je vedno mogočna kombinacija

Z mednarodnim dnevom Rdečega križa se je 8. maja začel tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije, ki je letos v znamenju 150-letnice organizacije. Slogan tedna je “150 let humanosti na Slovenskem – povsod in za vsakogar”. Tudi naša poslanka Erika Dekleva ob tej priložnosti poziva, da naredimo prvi korak in pokažemo kako humanitarni in solidarni znamo biti: “Vsak od nas lahko pomaga tako kot meni, da je najbolje in kolikor zmore ter na tak način soustvarja sliko humanitarnosti, ki jo v Sloveniji tako radi rišemo.” Poslanka je  sicer včasih bila tudi sekretarka OZ RK Postojne.

Poudarila je, da so dobra razmišljanja in dobro srce vedno mogočna kombinacija, kar v Rdečem križu Slovenije dokazujejo že celih 150 let. “A ni čas tisti, ki je najpomembnejši, ampak vsebina, pomemben je program, način delovanja, najpomembnejši pa so vedno ljudje. Vsi zaposleni in prostovoljci, ki po svojih najboljših močeh pomagajo vsem, ki pomoč potrebujejo.”

V tednu RKS bo sicer na vseh poslovnih enotah pošte v prodaji tri milijone doplačilnih znamk, prav tako bo na avtobusnih in železniških postajah na voljo 25.000 doplačilnih vozovnic v vrednosti 17 centov. V tednu RKS se bo nadaljevala tudi vseslovenska humanitarna akcija Lepo je deliti.