Poslanka dr. Jasna Murgel: Obravnava brezplačnih kosil naj se vrne na matični odbor, saj se mora to vprašanje rešiti v okviru socialne politike

Poslanka dr. Jasna Murgel in podpredsednica odbora za delo, družino in socialne zadeve DZ,  je na seji državnega zbora predstavila stališče poslanske skupine SMC glede brezplačnih kosil v osnovnih šolah: “Naj uvodoma izrazim obžalovanje, da se je razprava o šolskih kosilih, ki je v zadnjem mesecu potekala preko različnih medijev in tudi v dvoranah tega državnega zbora, odvila v smeri osebnega obračunavanja, podtikanja, ter celo manipuliranja. V celotni razpravi smo bili narobe razumljeni. Gre za resen socialni problem, na katerega smo v SMC zelo pozorni.” Poslanka je poudarila, da je ravno zato to vprašanje treba primarno reševati v okviru socialne politike, za katero je odgovorno ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ne vzgojno-izobraževalne politike.

“Država je tista, ki mora pomagati ljudem v stiski, da se postavijo na noge. V poslanski skupini Stranke modernega centra bomo tako podprli predlog, da se obravnava te vsebine vrne nazaj na matično delovno telo. Od vlade pričakujemo, da bo skupaj s civilno družbo in stroko našla ustrezne celovite rešitve, s katerimi bo nedvoumno pokazala, da zna in zmore poskrbeti za najbolj ranljive. Slovenija je socialna država in naša dolžnost je, da takšna tudi ostane,” je zaključila dr. Murgel.