Poslanka Anita Koleša postala nova namestnica vodje poslanske skupine SMC

Poslanka Anita Koleša je postala nova namestnica vodje poslanske skupine SMC po odhodu mag. Lilijane Kozlovič na funkcijo generalne sekretarke vlade. Vodja poslanske skupine dr. Simona Kustec Lipicer je Kolešo predlagala zaradi njenih izkušenj, odločnosti in tudi zaupanja, ki ga uživa. Njeno izbiro je soglasno potrdila poslanska skupina. Namestnik vodje poslanske skupine je sicer še poslanec mag. Dušan Verbič.

Anita Koleša je Šentjurčanka, ki je iz kulture vstopila v politiko. V državnem zboru je tako članica odbora za kulturo, odbora za notranje zadeve in odbora za gospodarstvo ter podpredsednica komisije za Slovence v zamejstvu. Svojo politično aktivnost vidi kot možnost doprinosa za lepše življenje ljudi in družbe nasploh. Pred poslanskim mandatom je med drugim 15 let delala kot vodja območne izpostave Šentjur Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Je družabna in komunikativna, v enem izmed preteklih intervjujev za lokalni časopis pa je dejala: “Trdnost prijateljstva je v medsebojnem spoštovanju, zaupanju in v spoznanju, da so lahko lepe stvari v krogu prijateljev še veliko lepše, tiste slabe pa se razdelijo na toliko delov, kolikor imaš prijateljev. Sicer pa ima Šifrer prav: Za prijatelje si je treba čas vzet’.”

Intervju za Rogaške novice si lahko preberete TUKAJ.