Poslanka Andreja Potočnik o ureditvi križišča pod »Gorenjsko plažo« v Tržiču: Veseli me, da z dobrim sodelovanjem prihaja do boljše cestno-prometne varnosti

Križišče pod Gorenjsko plažo v Tržiču je izjemno obremenjeno, zato večkrat prihaja do zastojev predvsem na prehodu iz stranske na glavno prednostno cesto. Poleg tega križišče dnevno prečka veliko število peščev. Poslanka Andreja Potočnik ob obisku ministra za infrastrukturo v Tržiču zadovoljno poudarja: »Veseli me, da smo danes, na mojo pobudo, ob obisku ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča skupaj z županom tržiške občine sklenili, da se uredi semaforizirano križišče v letu 2016.”

Omenjena investicija bo namreč financirana s strani države skupaj z občinskimi sredstvi, za kar je svetniška skupina SMC Tržič že predlagala amandma na proračun občine Tržič za leto 2016. “Verjamem, da bo omenjena investicija prispevala še k večji cestno-prometni varnosti in hitrejši pretočnosti prometa,” je dejala poslanka. Zaradi velikega števila pešcev in samega naklona pobočja na tem območju je namreč bolj smiselna ureditev semaforiziranega križišča in ne krožnega kot je bila sedanja praksa.

Oznake: