Poslanica predsednika vlade in stranke SMC dr. Mira Cerarja ob 25-letnici Slovenije: Potrebujemo vsakogar od vas, vaše znanje, vašo energijo, vaš optimizem in vašo pripravljenost, da Slovenijo skupaj popeljemo v prihodnost.

Predsednik vlade in predsednik stranke SMC dr. Miro Cerar ob 25-letnici samostojne Slovenije vsem državljankam in državljanom namenja poslanico:

“Drage Slovenke in Slovenci, državljani Republike Slovenije, doma in po svetu!

Spomini na razglasitev slovenske samostojnosti pred 25 leti me navdajajo z velikim ponosom. Spominjam se poguma, enotnosti, življenjske energije in vizije v vseh nas.

Vedeli smo, da smo skupaj močnejši. Da za nas ni previsoka nobena ovira. Da je vsak posameznik kamenček v mozaiku nastajanja nove demokratične države. Zato sem prepričan, da se lahko prav vsak poistoveti s tem, da nam je uspelo nekaj skorajda nemogočega. Delovali smo enotno in stremeli k skupnemu cilju – boljšemu življenju v lastni državi.

Četrt stoletja je pomemben mejnik tako v življenju posameznika kot tudi države. Žal so bile v tem času storjene tudi nekatere napake.

Pa vendar se z vsemi izzivi zdaj znova uspešno spopadamo. Ker smo znova zazrti v prihodnost. Ponovno se prebuja optimizem. Priznajmo si uspehe, ki jih ni malo. Dovolimo si biti drzni v novih spremembah. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo.

Tako ostaja moje najpomembnejše vodilo skrb za boljše in pravičnejše življenje v tej naši lepi domovini. Potrebujemo vsakogar od vas, vaše znanje, vašo energijo, vaš optimizem in vašo pripravljenost, da Slovenijo skupaj popeljemo v prihodnost.

Da bomo uspešna država.

Država, v kateri bodo mladi ljudje imeli še naprej vse možnosti kakovostnega izobraževanja in dela.

Država, v kateri bo vsakdo lahko sebi in svoji družini z delom zagotovil dostojno življenje.

Država, v kateri bo za ljudi še naprej zagotovljeno ustrezno zdravstveno varstvo in varna starost.

V vse to sem trdno prepričan. Srečno Slovenija!”

 

Vabljeni k ogledu celotne poslanice premierja na spletnem portalu RTV Slovenija:

MC poslanica