Poslanec Zorman o velikih investicijskih projektih v zdravstvu: Novi urgentni centri po Sloveniji so velik uspeh

Poslanec SMC Branko Zorman je o stanju v slovenskem zdravstvu, predvsem z vidika investicij in gradnje novih urgentnih centrov po Sloveniji, dejal: “V zadnjem času se srečujemo z veliko kritikami slovenskega zdravstva, tudi z neutemeljenimi očitki, ki so včasih pogojeni z osebnimi in parcialnimi interesi, ob tem pa pozabljamo na pozitivne vidike in premike v zdravstvu kot so npr. investicije.”

Izpostavil je pomembne in velike dosežke, kot je odprtje novega urgentnega centra v prejšnjem tednu na Jesenicah, ki je prva velika investicija v zdravstvu v gorenjski regiji po 37 letih. Napovedal je odprtje dveh novih urgentnih centrov v tem tednu v Novi Gorici in Slovenj Gradcu in naslednji teden še v Celju, Novem mestu in Trbovljah, s čimer se bo že v tem letu zaključila gradnja mreže novih urgentnih centrov po vsej Sloveniji.

“Kaj to pomeni za naše državljane? Bistveno kvalitetnejšo in bolj dostopno nujno medicinsko pomoč ter kvalitetnejše in bolj učinkovito izvajanje zdravstvenih storitev, kar navsezadnje te regije izenačuje z ostalimi in med seboj,” je poudaril Zorman.