Poslanec Ranc za Koroški radio: “Vložene interpelacije so zgolj nagajanje vladi, ki dela dobro!”

Poslanec SMC Danilo Anton Ranc je bil gost oddaje “Iz poslanskih klopi” na Koroškem radiu. Dobil je priložnost, da podrobneje predstavi stališča, ki jih zastopa v državnem zboru. Ranc je v pogovoru izrazil podporo obema ministricama, ki ju v prihodnjih tednih čaka interpelacija. Ob tem je dodal: “Vložene interpelacije so zgolj nagajanje vladi, ki dela dobro!”

Poslanec je najprej izrazil podporo ministrico za zdravje Milojki Kolar Celarc. “Mislim, da je to eno izmed ministrstev, ki s svojimi aktivnostmi posega v zelo močne lobije, tako na področju farmacije, področju zavarovalništva in tudi na področju medicine, zato je to zelo trd oreh in mislim, da je tudi z napovedovano reformo ministrica posegla v ta tri področja. Tukaj so lobiji zelo močni in to interpelacijo vidim skozi to prizmo.« Opozoril je, da je ministrica napovedala dobre reforme, s katerimi bodo lobiji oslabljeni in jo zato v njenih aktivnostih podpira.

Podprl pa je tudi ministrico dr. Majo Makovec Brenčič. V času vlade dr. Mira Cerarja so bili opaženi pozitivni učinki potez, ki jih vlada vleče, a vsak napredek zahteva spremembe, ki pa mnogokrat naletijo na odpor, ki se zdaj kaže skozi neutemeljene interpelacije.

Ranc je spregovoril tudi o aktivnostih Mladinske iniciative za 3. razvojno os, ki je organizirala kolesarjenje po trasi, kjer bi os tekla. Kolesarjenje se je tudi sam že drugo leto zapored udeležil. »Takšne aktivnosti seveda pozitivno prispevajo k realizaciji samega projekta 3. razvojne osi,« je še dodal.