Poslanec Marko Ferluga s poslansko pisarno v Kobaridu: Veseli me, da bom poleg Kopra na voljo tudi prebivalcem Kobarida

Poslanec Marko Ferluga je v petek, 18. marca, slovesno odprl svojo poslansko pisarno v Kobaridu, katere so se udeležili tudi predsednik Državnega zbora in podpredsednik SMC dr. Milan Brglez in generalni sekretar stranke dr. Erik Kopač in člani lokalnega odbora Tolmin ter predsednica odbora Renata Pavc. V dopoldanskih urah je poslanec Ferluga obiskal še podružnično šolo Breginj in se srečal s predsednikom krajevne skupnosti Breginj. Sledil je obisk TIK Kobarid in delovno kosilo z županom Kobarida in podžupanjo Tolmina. Poslanec ima še eno poslansko pisarno, in sicer v Kopru.

V podružnični šoli Breginj so otroci predstavili svoj kraj ter projekt “Turizmu pomaga lastna glava”, ki je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti.

Šolo obiskuje 12 otrok, poslanec pa je z zaposlenimi na šoli po bliže spoznal problematiko manjših šol in prevozov, ki jih organizirajo za učence in učenke. Zatem je Ferluga obiskal tudi muzejsko jedro Breginj ter se srečal s predsednikom KS Breginj Srečkom Gašperutom, sledil je pogovor o 40. obletnici potresa v Kobaridu in demografskih izzivih kraja.

Obiskal je tudi podjetje TIK Kobarid in se srečal z direktorico Renato Bajt, ki je predstavila podjetje, ki se ukvarja z izdelavo kakovostnih medicinskih pripomočkov. Sledilo je srečanje z županom Kobarida ter podžupanjo Tolmina, med pogovorom so naslovili tematiko turizma Posočja.

V popoldanskih urah je potekala otvoritev poslanske pisarne v prostorih občine Kobarid, kjer je bil prisoten tudi podpredsednik stranke ter predsednik DZ dr. Brglez, generalni sekretar stranke dr. Kopač, predsednica LO Tolmin Renata Pavc, župan Kobarida Robert Kavčič, župan Tolmina Uroš Brežan ter članice in člani.

Poslanec Ferluga je povedal, da bo v pisarni prisoten vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 16. uri oziroma po predhodnem dogovoru: “Veseli me, da imam pisarno tudi v tem kraju, saj živijo tu pozitivni ljudje in bom z veseljem pomagal kjerkoli bom lahko, kar je tudi moja naloga.” Dr. Brglez je prav tako poudaril, da je pomembno biti blizu državljanom, in da verjame, da bo s poslancem Ferlugo “prišla v kraj tudi nova energija”.

Predsednica LO Tolmin Renata Pavc je v uvodnem nagovoru pozdravila odprtje poslanske pisarne in dejala, da je
namenjena prebivalcem vseh treh občin Zgornjega Posočja: “Morda se sprašujete zakaj ravno Kobarid? Zato ker se nahaja med Tolminom in Bovcem in bo tako enako blizu krajanom sosednjih občin.” Zahvalila se je tudi županu Kobarida Robertu Kavčiču, ki je izkazal pripravljenost in “široko srce ter se pokazal kot dober gostitelj”.