Poslanec Laj podprl čezmejno sodelovanje pri izvajanju skupne evropske kmetijske politike

Poslanec SMC Franc Laj  je podprl podpis sporazuma med tremi pomembnimi akterji na področju kmetijstva v pomurski regiji, ki je potekal ob slavnostni otvoritvi 53. Kmetijsko živilskega sejma v Gornji Radgoni. Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije OE Murska Sobota, Kmetijska zbornica Madžarske – Kmetijska zbornica zalske županije ter Društvo podjetnikov in kmetovalcev Pomurja želijo s sodelovanjem poglobiti  izmenjavo izkušenj in znanj, organizirati skupna izobraževanja in projekte ter skupaj kandidirati na evropskih razpisih ter izvajati skupno evropsko kmetijsko politiko.

Poslanec Laj je kot eden izmed treh ustanovnih članov društva podprl ta pomemben korak: “Že kot občinski svetnik in podjetnik, ter sedaj kot poslanec, sem že večkrat poudaril, kako pomembno je čezmejno povezovanje in sodelovanje.” Doslej potenciala sodelovanja v tej regiji še niso dovolj izkoristili, je poudaril.

Sporazum bo omogočil izmenjavo izkušenj in znanj, skupna izobraževanja in projekti, skupno kandidiranje na evropskih razpisih ter izvajanje skupne evropske kmetijske politike. Predstavniki kmetov so s podpisom izredno zadovoljni, saj v njem vidijo številne priložnosti za nadaljnje aktivnosti in projekte. Sporazum je pomemben za razvoj kmetijstva v celotni pomurski regiji in širše, saj je Madžarska v evropskem prostoru razpoznavna in pomembna agrarna država.