Poslanec mag. Krajnc se je danes kot častni gost udeležil tekmovanja za šolarje v nemščini ‘Jugend debattiert international’

»Poslanci SMC spodbujamo prizadevanja mladih za učenje nemškega jezika. Nemščina je že od nekdaj močno prisotna v evropskem prostoru, hkrati pa je Nemčija ena najpomembnejših trgovskih partneric Slovenije, zato je znanje nemškega jezika še posebej pomembno,« je po današnjem tekmovanju ‘Jugend debattiert international’ (Mladina razpravlja mednarodni) dejal poslanec mag. Bojan Kranjc.
V Festivalni dvorani v Ljubljani je danes potekal državni finale debatnega tekmovanja v nemščini za srednješolce Jugend debattiert international, v katerem so štirje finalisti razpravljali, ali bi morala Slovenija odstopiti od uprabe jedrske energije.
Kot častni gost se je danes, 12.5.2017 udeležil tekmovanja za šolarje v nemškem jeziku, v katerem so štirje finalisti razpravljali, ali bi morala Slovenija odstopiti od uporabe jedrske energije. Namen omenjenega tekmovanja je mlade spodbujati h kritičnem soočanju s politično in družbeno relevantnimi temami.
‘Jugend debattiert international’ je projekt Goethe-Instituta, fundacije »Erinnerung, Verantwortung und Zukunft« (Spomin, odgovornost in prihodnost), Dobrodelne fundacije Hertie (Gemeinnützige Hertie-Stiftung) in Centra za šolstvo v tujini (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen).