Poslanec Kavčič in predsednica LO Ljutomer Sara Karba sta z ministrom Počivalškom obiskala Bioterme Mala Nedelja

Poslanec mag. Aleksander Kavčič in predsednica lokalnega odbora Ljutomer Sara Karba sta skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom obiskala Bioterme Mala Nedelja, kjer so se srečali z direktorjem Miranom Blagovičem ter tehničnim direktorjem Janezom Rožmarinom. »Uspeh Bioterm zagotovo pozitivno vpliva na lokalno okolje. Beleži se porast otrok v osnovni šoli, saj se turisti odločajo za nakup nepremičnine v okolici in selitev v neokrnjeno naravo« je povedal poslanec mag. Kavčič. “Apartmajski gosti Bioterm bodo nedvomno prispevali k dodatnemu razmahu turizma v občini« je dodala predsednica lokalnega odbora Ljutomer, ki je obenem predsednica turističnega društva Ljutomer.

Bioterme Mala Nedelja so v lanskem letu prejele laskavi naziv Naj kopališče 2015. Prehojena pot do prejetja tega priznanja sega v leto 1958, ko so bile na območju Pomurja za potrebe naftnih raziskav izkopane številne vrtine z upanjem odkritja naftnih zalog, pri čemer pa so namesto nafte našli na nahajališča termalne vode. V več krajih so se posledično pričela graditi kopališča, med drugim tudi v kraju Mala Nedelja. V letu 2002 je kopališče prešlo v last družbe Segrap d.o.o. Ljutomer, ki je pomembno nadgradilo komunalno infrastrukturo, izgradnjo novih bazenov ter zaprt bazenski kompleks in hotel.

Terme imajo več kot 90 odstotno mesečno zasedenost, kar predstavlja 36.000 nočitev na letni ravni. Največji odstotek predstavljajo slovenski gostje, postajajo pa vse bolj zanimivi tudi za goste iz tujine. Termalni kompleks zaposluje 65 oseb. Prav tako se ponašajo s sodobnim postajališčem za avtodome, ki je umeščeno v bližini gozda in travnatih površin. Bioterme ponazarjajo destinacijo v kateri se odraža povečana skrb za okolje, uporaba obnovljivih naravnih virov in okolju prijaznih gradbenih materialov, v skladu s standardi eko marjetice, ki je znak EU za varstvo okolja ter izdelke in storitve, ki imajo manjše negativne vplive na okolje.

Vodstvo uprave v prihodnje načrtuje izvedbo avtokampa, apartmajskih objektov- bungalovov ter tako imenovan glamping, prav tako si bodo prizadevali za izboljšanje prometne in okoljske infrastrukture.