Poslanec Kamal Izidor Shaker na obisku pri LO Medvode o lokalni problematiki

Na srečanju Medvoščanov s poslancem SMC Kamalom Izidorjem Shakerjem so bila v ospredju vprašanja o bodoči Evropski finančni perspektivi ter teme, ki se nanašajo na lokalno okolje. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki vodstva LO SMC Medvode, župan in podžupanja. Župan je potrdil dobro sodelovanje s SMC. LO SMC Medvode je napovedal redna srečanja z občani vsaki drugi torek v mesecu od 17. do 18.30 v sejni dvorani Občine Medvode. Prvo srečanje bo že 12. januarja.

Kamal Izidor Shaker je predstavil izkušnje poslanca v Državnem zboru po letu in pol mandata: “Moja poslanska izkušnja je pozitivna, trend negativizma v DZ se obrača. Poslanci SMC smo vzpostavili spoštljiv odnos do drugih političnih strank v DZ in dvignili raven komuniciranja v DZ .” Shaker je sicer predsednik Odbora za evropske zadeve, član Odbora za zunanjo politiko, Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino in Mandatno volilne komisije v DZ. Udeležuje so različnih delovnih srečanj z veleposlaniki, župani, evropskimi komisarji in poslanci.

“Izzivi Evropske unije so zelo veliki, posebno zaradi begunske krize. Smo si pa glede zunanje politike v Sloveniji vse stranke enotne, o ostalih perečih zadevah pa spoštljivo dogovarjamo in tudi dogovorimo. To, kar vidite v medijih, je predstava za publiko. Do dogovora pride že veliko prej, preden zadeve pridejo v javnost,” je dejal poslanec Shaker in dodal, da smo v stranki SMC naklonjeni vsem dobrim predlogom državljanov.

Na srečanju je bil prisoten tudi župan Medvod Nejc Smole, ki je pohvalil izredno dobro sodelovanje s SMC in visoko raven komuniciranja s člani stranke ter tudi ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem glede obnove mostu v Mednem. Poslancu je na kratko predstavil najpomembnejše izzive, s katerimi se sooča Občina Medvode: prometna infrastruktura, kanalizacija (projekt z Ljubljano) in gradbena zemljišča za podjetnike. Zanimalo ga je tudi, kaj se dogaja z uzakonitvijo davka na nepremičnine, saj bi ta rešil marsikatero zagato v občini (nepozidane gradbene parcele), saj lastniki zemljišč ovirajo razvoj občine. Težave so tudi pri kategorizaciji cest, saj je v Občini Medvode zelo veliko cest v zasebni lasti.

Podžupanjo Darinko Verovšek je zanimalo, kako do evropskih sredstev za obnovo šol. Nova finančna perspektiva črpanja evropskih sredstev predvideva tudi nekaj sredstev za evropsko sanacijo javne infrastrukture, zato naj bo občina pozorna na razpise Ekosklada in Ministrstva za okolje. Ker se v novi finančni perspektivi namenja veliko sredstev za okolje, je smiselno iskati partnerstva z drugimi državami. Občina Medvode se je v ta namen že povezala s Hrvaško.

Ob zaključku so vsi prisotni izrazili zadovoljstvo in pomen srečanja, ki je še utrdilo sodelovanje med občino in predstavniki Lokalnega odbora SMC v Medvodah ter pomen sodelovanja med državno in občinami. “Vesel sem, da sem prišel in z veseljem se bom še odzval povabilu,“ je zaključil poslanec Kamal Izidor Shaker, ki je zelo dejaven tudi v svojem matičnem LO SMC Domžale.

Predsednica LO SMC Medvode Karin Elena Sánchez je povabila Medvoščane na redna srečanja s svetniško skupino in predstavniki LO SMC: “Na voljo bomo vsak 2. torek v mesecu od 17. do 18.30 ure (12.1., 9.2., 8.3., 12.4., 10.5. in 14.6.2016), prvič 12. januarja, za vaša vprašanja, predloge, pobude. Namen je, da bolje spoznamo problematiko občanov na terenu in s svojim znanjem, izkušnjami ter dobro voljo pomagamo občanom in tudi občini.”