Poslanec Ivan Škodnik na sprejemu svetovne prvakinje Janje Garnbret: “Mladi ljudje s tako močno željo in vizijo nam morajo biti za vzgled!”

Poslanec Ivan Škodnik se je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu udeležil sprejema komaj 17-letne svetovne prvakinje v težavnostnem plezanju Janje Garnbret.  Ob tej priložnosti je nagovoril zbrane krajane in navijače mlade plezalke ter dejal: ”Plezanje je individualen šport, rezultat tako mlade športnice pa je vseeno posledica timskega dela. Mladi ljudje s tako močno željo in vizijo nam morajo biti za vzgled, mi pa jih moramo še bolj podpirati pri njihovih ciljih!”

Korošci so lahko ponovno upravičeno ponosni na svojo sorojakinjo, ki je 18. septembra 2016 v Parizu kot debitantka v članski konkurenci priplezala do naslova svetovne prvakinje v težavnostnem plezanju in s tem postala najboljša Zemljanka v tem zahtevnem športu. S svojimi rosnimi leti je postala tudi druga najmlajša zmagovalka svetovnega prvenstva. Na svetovnem prvenstvu je tako premagala 500 tekmovalcev iz 53 držav.

V vaški skupnosti Šmartno so v sodelovanju s Športnim društvom Šmartno in Mestno občino Slovenj Gradec pripravili slavnostni sprejem, ki se ga je udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Janja Garnbret je pred nazivom svetovne prvakinje v članski konkurenci osvojila številne naslove evropske in svetovne prvakinje v mladinskih kategorijah, a kljub uspehom ostaja skromna. “Stara sem šele 17 let in zavedam se, da se moram še marsičesa naučiti. Na tem svetovnem prvenstvu je bila glava pomembnejša kot moja fizična moč, ampak izkazalo se je, da je bilo treba samo uživati, narediti vse, kar lahko naredim, se sploh ne obremenjevati in plezati brez pritiskov,” je po največjem uspehu v karier dejala mlada športnica.