Poslanec Ivan Škodnik na Koroškem ob 1. maju: Delo je vrednota in temeljna človekova pravica

Planinsko društvo in občina Dravograd sta pripravila tradicionalno prvomajsko srečanje na Planinskem domu Košenjak nad Dravogradom. Kljub dežju in megli so se številni pohodniki odpravili na pot peš ali s kolesi. Prisotne je med drugim nagovoril udi poslanec Ivan Škodnik, ki je dejal, da se moramo vsak dan, ne le ob prazniku dela, kot družba zavedati, da je delo vrednota in temeljna človekova pravica.

“Veseli me, da se v zadnjem času gospodarska rast zvišuje in obenem znižuje stopnja brezposelnosti. Posebej me veseli, da se znižuje stopnja brezposelnosti med mladimi. Namreč prav mlade – s katerimi sem kot učitelj preživel toliko lepih trenutkov – je treba čim prej vplesti na trg dela, jih vključiti v družbo kot aktivne člane skupnosti.

Naš skupen cilj mora biti zaposlen mlad človek, ki optimistično zre v skupno prihodnost v Sloveniji, ne izven nje. Ob tej priložnosti bi rad opozoril tudi na pomen medsebojne solidarnosti, tudi na delovnem mestu, med sodelavci. Ponosen sem, da Slovenci solidarnosti ne štejemo za vrednoto preteklosti, saj nedavni socialni, družbeni in ekonomski izzivi kažejo, da je ta vrednota med Slovenci še kako živa.

Slovenci znamo stopiti skupaj, ko je najtežje. Solidarnost je način boja proti globalni revščini in način zavzemanja za ekonomski in družbeni napredek. Žalosti me, da v Sloveniji in drugod še vedno obstajajo delodajalci, ki ne spoštujejo delavcev, jih izrabljajo in silijo v novodobno suženjstvo,” je v svojem nagovoru povedal poslanec.

Prisotne je pozdravil tudi podžupan Dravograda Anton Preskavec, sledil je nastop učencev OŠ Dravograd, na proslavi je bil prisoten tudi predsednik LO SMC Dravograd Zvone Burja.