Poslanec Ivan Škodnik in ministrica za šolstvo dr. Makovec Brenčič na razstavi “Dotik lesa” na Koroškem

Poslanec SMC Ivan Škodnik in ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, sta se udeležila prireditve, ki je pomembna tako za lokalno skupnost kot tudi za celotno koroško regijo. V Slovenj Gradcu je namreč potekala že deseta licitacija vrednega lesa v Sloveniji, kasneje je sledila še otvoritev razstave ”Dotik lesa”, kjer so moči, znanje in veščine združili dijakinje in dijaki Šolskega centra Slovenj Gradec in Muta ter študentke in študenti Fakultete za arhitekturo Ljubljana v okviru projekta Sodelovanje dijakov s študenti.

Na razstavnem prostoru licitacije je zbrane nagovoril poslanec Ivan Škodnik, ki pravi, da živimo v deželi obdani z gozdovi in da je povečati porabo lesa, saj je ravno potrošnja tista, ki odpira proizvodnjo in s tem nova delovna mesta. Poudaril je, da se moramo vsi potruditi in sodelovati pri ponovni vzpostavitvi gozdno lesne verige. Projekt Sodelovanje dijakov s študenti, katerega pobudnik je bil sam pred tremi leti, je treba jemati kot primer dobre prakse in podobne zamisli izvesti še na drugih področjih.

Tudi ministrica je čestitala organizatorjem za ves trud in poudarila, da je to ponovni dokaz, da v Sloveniji znamo in zmoremo veliko in da smo lahko brez dvoma, da zmoremo dobro gospodariti z lesom v dobro Slovenije. Ministrica je kasneje z nagovorom otvorila razstavo ”Dotik lesa”, kjer se je vsem deležnikom zahvalila, da so atribute lesa ”zmogli in znali preoblikovati tako, da smo danes priča tej čudoviti razstavi”.

”V čast in veselje mi je, da sem lahko v šolskih prostorih priča temu, da ste združili moči, da ste znali sodelovati in izkoristiti potenciale, ki jih imajo mladi, mentorji, tisti, ki v tej dolini dihate z lesom in da znate podpirati razvoj in vrednosti in kako je les ne le vrednost, ampak tudi vrednota Slovenije,” je še dejala ministrica. Poudarila je še, da ministrstvo skrbi in mora skrbeti za razvoj posameznih strok ter povezovanje znanj, vedenj, kompetenc in veščin. Otvoritvi razstave je sledila še strokovna konferenca z naslovom Dvig dodane vrednosti slovenskemu lesu.