Poslanec Horvat: Letos ima Svetovni dan voda v Sloveniji in v SMC poseben pomen, saj smo lani vodo poslanci zaščitili na najvišji ravni

“Pred 24 leti je Generalna skupščina OZN 22. marec razglasila za svetovni dan voda. Vsako leto se na ta dan ozaveščamo o pomenu pitne vode in o nujnosti dobrega gospodarjenja z vodnimi viri,” je ob današnjem Svetovnem dnevu voda izjavil poslanec dr. Mitja Horvat.

https://twitter.com/StrankaSMC/status/844478331584233473

“Letošnje leto ima svetovni dan voda v Sloveniji in v Stranki modernega centra poseben pomen, saj smo lani vodo, našo življenjsko in strateško dobrino, poslanci zaščitili na najvišji ravni. Na predlog in v sodelovanju s civilno iniciativo smo vpisali pravice do pitne vode v Ustavo Republike Slovenije in zapisali, da so naravni vodni viri naravno vodno javno dobro,” je še dodal.

Premier dr. Miro Cerar pa je poudaril: “Voda je naša nenadomestljiva strateška naravna dobrina: tekoče zlato 21. stoletja.”

“Voda je življenje, voda je enakost, voda je energija, voda je industrija, voda je narava, voda je urbanizacija, voda je hrana. Voda je nenadomestljiva naravna vrednota, življenjski prostor in vir številnih človekovih dejavnosti. Od nje sta odvisna kakovost našega bivanja in obstoj življenja samega,” pa je v svoji objavi na Facebooku zapisal predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez. Celotno objavo lahko preberete TUKAJ.