Poslanec Franc Laj na srečanju s predstavniki Pomurske gospodarske zbornice

V ponedeljek, 5. oktobra, se je poslanec Franc Laj udeležil poslovnega srečanja s Pomursko gospodarsko zbornico, kjer so bili še nekateri pomurski poslanci, predsednik PGZ Štefan Sobočan in direktor zbornice Robert Grah. Po predstavitvi dela in vizije, so se prisotni dotaknili tudi »pomurskega zakona« in njegovega izvajanja. Poslanec Laj je izpostavil, da zakon še čaka na sprejem na bližnjem plenarnem zasedanju državnega zbora.

Poslanec Laj je pojasnil, da bi se lahko težave Razvojne agencije Mura negativno odražale na izvajanju zakona, zato je vzpostavil kontakt z ministrstvom za gospodarstvo, kjer so ob veliki kooperativnosti ministrstva našli ustrezno rešitev, ki bo omogočala uspešno izvedbo zakona. “Pomembno je, da v zelo kratkem času ustanovimo agencijo, ki bo usmerjala izvajanje zakona,” je dejal Laj in dodal, da mora biti agencija ustanovljena na vzdržnem modelu in biti učinkovita, transparentna, strogo javna in služiti namenu razvoja regije.

Laj tako pričakuje konstruktivno sodelovanje občin pri razvoju regije, enostranske poteze določenih občin pa so lahko po njegovem mnenju izredno škodljive za regijo, zato je potrebno poenotenje, saj se s tem povečuje absorbcijska moč regije.