Poslanec Danilo Anton Ranc se je ob dnevu invalidov odzval pobudi OŠ Prevalje in KS Holmec

V svojem predvolilnem programu se je poslanec Ranc zavezal, da bo del poslanske plače doniral različnim humanitarnim organizacijam in drugim društvom ter ustanovam. Prav tako sredstva namenja tudi posameznikom, ki se znajdejo v stiski in iščejo rešitev: “Zato sem se odločil, da s prispevkom v višini 200 € pomagam pri pokrivanju stroškov za operacijo v ZDA.”
Okoli 10 % celotnega prebivalstva sveta živi z invalidnostjo. V Sloveniji je okoli 170.000 invalidov, kar pomeni 8,5 % prebivalstva. Še posebej se nas vseh najbolj dotakne bolečina najmlajših, katerim bi lahko pomagali z medicinskim posegom in jim tako omogočili da se enakopravno vključijo v izobraževalni proces.
Ob 3. decembru, ki ga je je za mednarodni dan invalidov oktobra 1992 z resolucijo razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, se je poslanec Danilo Anton Ranc odzval pobudi osnovne šole in Krajevne skupnosti Holmec, ki skupaj z različnimi humanitarnimi organizacijami zbirajo sredstva za operacijo za Evo Kocen, ki je obiskovala podružnično šolo na Holmecu, zdaj pa je učenka OŠ Prevalje.
Mlade invalidnost zelo prizadene, ker se z vrstniki ne morejo enakopravno vključiti v izobraževalni proces, zato se je poslanec Ranc odločil da tudi sam prispeva k zbiranju sredstev za operacijo. Evo, ki je sicer do petega razreda obiskovala podružnično osnovno šolo na Holmecu, je poslanec obiskal skupaj z vodjo podružnične šole Darinko Küzma in ji zaželel srečno pot in uspešno operacijo.: “Ob obisku sem se zavezal, da se bom zavzemal za zdravstveni sistem, ki bo zagotovil vsem, še posebej najmlajšim, tudi doma zdravstvene posege in da jim ne bo potrebno zbirati sredstev in jih pošiljati na posege v tujino. Mednarodni dan invalidov je vsako leto osredotočen na drugo temo. Geslo letošnjega dneva je: dosezimo 17 ciljev za boljšo prihodnost invalidov. Prispevajmo vsak po svoje da se bo vseh 17 ciljev za boljšo prihodnost invalidov čim prej uresničilo.”