Poslanec Branko Zorman: V SMC se zavzemamo za javno zdravstvo, enako dostopno vsem državljanom

Poslanec Branko Zorman je glede pričakovane javne predstavitve mnenje v državnem zboru o predlogu zakona o lekarniški dejavnosti dejal, da slednja ni pravi korak pri obravnavi tega zakona: “Ta predstavitev ne bo prinesla nič novega k razjasnitvi mnenj, ali kakšne druge dodane vrednosti. O tem zakonu smo se koalicijsko usklajevali eno leto in se na koncu tudi uskladili.” Poslanec Zorman je spomnil, da je predlog zakona potrdila tudi vlada, in da so ga podprli tako ministri SD kot ministri Desusa: “Zapletlo se je, ko je zakon prišel na matični odbor v državni zbor. Zakaj je do te spremembe prišlo, pa je vprašanje zanje.”

Zorman je tako odločno zanikal, da ni bilo pogovorov in usklajevanj, in da ni res, “da njihovi argumenti niso bili slišani.” Glede datuma javne predstavitve mnenj pa je poslanec dejal, da je to odločitev predsednika matičnega odbora: “Zakon naj bi obravnavali na odboru za zdravstvo 30. novembra, kar pomeni, da bi naj do takrat bila opravljena omenjena javna predstavitev mnenj.”

Poslanec je poudaril, da stališče SMC ostaja enako: “Zavzemamo se za javno zdravstvo, enako dostopno vsem državljanom.” Smo za javno, dostopno zdravstvo za vse državljane.”