Poslanec Bojan Krajnc: »Dodatna državna pomoč podjetju Arosa Mobilia kaže na razumevanje potrebe po ohranitvi vsakega delovnega mesta v mariborski regiji.«

Podjetje za proizvodnjo kuhinjskega pohištva Arosa Mobilia iz Limbuša pri Mariboru je z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo doseglo pomemben dogovor o realizaciji obvez iz naslova dolgoročnega kredita v višini 700.000 evrov. Na ta način bo podjetje lahko uresničilo pomembne razvojne cilje, odprlo nova delovna mesta in se izognilo težavam, s katerimi se je soočalo v preteklosti.

»Podjetje Arosa Mobilia je podjetje s potencialom, zato je vest o ugoditvi njihovi prošnji za realizacijo obvez iz naslova dolgoročnega kredita, dobra novica za zaposlene v tem podjetju in ključne poslovne partnerje, za katere podjetje letno izdela približno 8000 kuhinj in 8500 kopalnic,« je ob današnji dobri novici poudaril Bojan Krajnc, poslanec in predsednik lokalnega odbora SMC Maribor.

»Zasluge za pomoč podjetju Arosa Mobilia gredo tudi kolegu poslancu Ivanu Prelogu, ki je že leta 2016 dal pobudo za zagotovitev 200.000 evrov državne pomoči po sistemu de minimis. Kot nekdo, ki je prišel v politiko iz gospodarstva, pa še posebej dobro razumem pomen ohranitve vsakega delovnega mesta. Zavedam se, da je izgubljena delovna mesta zelo težko ponovno ustvariti. Za Maribor je ključno, da imajo ljudje delo, če je to dobro plačano in ustvarja še dodano vrednost za okolje, pa je to vredno toliko več,« je še poudaril Bojan Krajnc.