Poslanci so se sestali s predstavniki GZS-ja in ŠOS-a

Poslanke in poslanci Stranke modernega centra so se kljub natrpanemu četrtkovemu urniku sestali s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije in Študentske organizacije Slovenije. Vodja poslanske skupine Igor Zorčič je ob tem dejal, da je poslanska skupina pripravljena podpirati konstruktivne ter predvsem usklajene predloge.

Sestanka s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije so se poleg vodje poslancev udeležili še minister Zdravko Počivalšek, poslanke Monika Gregorčič, Mateja Udovč in Mojca Žnidarič ter poslanec Gregor Perič. GZS je poslance seznanila z njihovim programom ukrepov za rast in jim priporočila ohranitev visoke ravni razumevanja za potrebe gospodarskega okolja. Njihovi predstavniki pa so izrazili tudi jasno podporo zahtevi predsednika SMC dr. Mira Cerarja, da se pred podpisom koalicijske pogodbe natančno ovrednoti, kaj posamezni predvideni ukrepi pomenijo za vzdržnost javnih financ, gospodarstvo, zaposlene in državljane. Ob tem so novo vlado tudi pozvali, “naj z nepremišljenimi ukrepi ne zapravi tega, kar je gospodarstvo z muko ustvarilo zase in za državo v zadnjih letih.”

 

Poslanke in poslanci so se včeraj sestali tudi s predstavniki Študentske organizacije Slovenije. Njihovega predsednika Jako Trilarja in predsednika Odbora za socialna in zdravstvena vprašanja Matevža Kokola so sprejeli Igor Zorčič, Mateja Udovč, Mojca Žnidarič in Gregor Perič, pridružil pa se jim je tudi predsednik Kroga mladih SMC Nejc Šporin. Predstavniki ŠOS-a so predstavili svoja stališča o vsebini prihajajoče koalicijske pogodbe, predvsem glede tem, ki so povezane z njihovim delovanjem. Beseda je tekla predvsem o predvidenih ukrepih na področju študentskega dela (pravica do malice in plačanega prevoza na delo; prenos posredovanja študentskega dela iz študentskih servisov na Zavod za zaposlovanje ter preusmeritev koncesij, ki jih sedaj dobivajo študentski servisi v sklad za štipendije) ter o spremembi Zakona o skupnosti študentov.

Vodja poslanske skupine Igor Zorčič je izrazil pripravljenost za sodelovanje z GZS in s ŠOS v tem mandatu ter predlagal, da se na poslansko skupino obrnejo, ko bodo pri predmetnih vsebinah zaznali kakršnekoli težave. S tem so se strinjali tudi ostali poslanci. Poslanska skupina je pripravljena podpirati konstruktivne ter predvsem usklajene predloge.