Poslanci SMC: »Za Slovenijo, za njeno gospodarstvo in prebivalstvo je pomembno, da se Zakon o drugem tiru čim prej uveljavi«

”Danes sprejeta odločitev za čimprejšnjo izvedbo referenduma o drugem tiru je pravilna in poštena”, je bilo izpostavljeno s strani poslancev SMC v današnji razpravi o predlogu za izvedbo referenduma 24. septembra. Kljub enotnem mnenju politike, da drugi tir potrebujemo, se ”razlika kaže v tem, da eni vemo tudi, kako do tega cilja, drugi pa bi se o njem odločali še enkrat in potem, ko so sami imeli več kot dovolj priložnosti, da si odgovorijo na to vprašanje”, je v razpravi izpostavil poslanec Igor Zorčič.

Vlada je v tem mandatu pospešila aktivnosti, ki se nanašajo na realizacijo projekta drugi tir. Izdano je bilo gradbeno dovoljenje, sprejeli smo zakon, ki bo predmet referenduma in omogočili, da bo skladno s priporočili strokovne javnosti lahko grajena tudi dvotirna proga, torej, da bo drugi tir dvotiren in da bo omogočen civilni nadzor. Skozi vsa ta dejstva lahko ugotovimo, da smo danes po več kot desetletju različnih študij končno vzpostavili pogoje, ko lahko ta strateško pomemben in gradbeno zahteven projekt tudi dokončno izgradimo.