Poslanca Škodnik in Ranc na omizju o aktualnih temah na Koroškem

Poslanca Ivan Škodnik in Danilo Anton Ranc sta se včeraj v Dravogradu udeležila okrogle mize v organizaciji Območne obrtno podjetniške zbornice Dravograd, kjer je bilo govora predvsem o temah, ki se tičejo Koroške regije, kot sta izgradnja 3. razvojne osi ter oživitev lesarske industrije na Koroškem. Na omizja sta sodelovala tudi predsednik in podpredsednik SMC Dravograd, Zvone Burja in mag. Dušan Ferenčak.

Dotaknili so se tudi tem, o katerih trenutno razpravljajo tudi poslanci v Državnem zboru RS in sicer vajeniški sistem, poostritve poslovanja z Avstrijo, delo na črno in nelojalna konkurenca. Sodelujoči so se dotaknili tudi sprememb v zdravstvu in kaj le-te prinašajo obrtnikom, kmetom, s.p.-jem, podjetnikom, družinam, upokojencem in mladim.

Vsi prisotni na omizju so ocenili, da je bila debata zelo konstruktivna in od poslancev pričakujejo, da bodo omenjene predloge predstavili v delovnih telesih in odborih državnega zbora. Ob koncu srečanja so se dogovorili, da to prakso komunikacije vzdržujejo tudi v prihodnje.

Dogodek je posnela KTV Dravograd in ga bo možno v naslednjih dneh pogledati v programski shemi KTV Dravograd.