Ponosno sporočamo: Izšla je tretja številka strankinega časopisa Naša sredina

Izšla je tretja številka strankinega časopisa Naša sredina, ki je namenjen tako članstvu kot seznanjanju čim širšega kroga bralk in bralcev z delom naših poslancev oziroma poslanske skupine, vladne ministrske ekipe in seveda stranke. Nova številka Naše sredine je zaenkrat na voljo le v tiskani obliki.

Osrednji intervju je tokrat s prvim predsednikom strankinega podmladka SMCmladi Rokom Novakom, kjer je predstavil njihove začetke oblikovanja podmladka in spregovoril o sedanjih dejavnostih ter njihovih pobudah. Ena izmed njih je, da bodo predlagali, da bi že na lokalnih volitvah lahko volili od starosti 16 let.

Tokratna uvodna beseda je nagovor predsednika Programske konference SMC dr. Aleksandra Kešeljevića na letošnji julijski programski konferenci z naslovom »Politika je pozitivna stvar!«. Na dveh straneh pa smo izpostavili projekte, ki jih bomo speljali do konca leta 2016. V profilu smo podrobneje predstavili dr. Simono Kustec Lipicer, prvo žensko vodjo poslanske skupine v zgodovini parlamenta.
Podpredsednik SMC in predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez v članku o Brexitu razmišljala, kaj prinaša odhod Velike Britanije. Med poslanskimi novicami pa smo predstavili naši novi poslanki Vlasto Počkaj in Tejo Ljubič.

Posebno pozornost si zasluži tudi premislek ministrice za zdravje Milojke Kolar na zadnji strani “Minister za zdravje mora poskrbeti za vse, ne le za peščico!”.

Predstavili smo tudi vse predsednice in predsednike odborov in komisij v državnem zboru ter tudi vodje naših programskih odborov.

V besedi in sliki smo predstavili naše skupno praznovanje drugega rojstnega dne naše Stranke modernega centra, ko smo se zadnji majski petek članice in člani iz vse Slovenije zbrali ob Zbiljskem jezeru.

Nova številka časopisa je načrtovana v decembru, na svoje naslove pa časopis prejmete vse članice in člani ter naročniki, na voljo pa je tudi na sedežu stranke v Ljubljani, v pisarnah lokalnih odborov po vsej Sloveniji in na nekaterih mestih, ki jih bodo določili posamezni lokalni odbori v svojem kraju. Časopis je brezplačen.

Naročilnica na časopis

Na časopis se lahko v Sloveniji tudi brezplačno naročite. Število izvodov je omejeno.

Vabimo vas, da izpolnite spletni obrazec, ali pa izpolnite spodnji obrazec, ga natisnete in nam ga pošljete po pošti na naslov: Stranka modernega centra (SMC), Beethovnova 2, 1000 Ljubljana ali pa skeniranega oziroma elektronsko izpolnjenega po e-pošti na pr@strankasmc.si.

Naročilnica v pdf obliki (velikost 1,18 MB)

Elektronsko verzijo prve številka časopisa si lahko ogledate TUKAJ

Naslovnica tretje številke Naše sredine:

1_pdfsam_ns-3-tisk-a-page-001a