Pohorci “nalomili” Brgleza

Podpredsednik SMC in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je danes v Zrečah pozdravil slovensko moško rokometno reprezentanco, ki se pripravlja na olimpijski nastop, zaželel jim je obilo uspeha in v zameno prejel majico s podpisi reprezentance. Nato je s svojo ekipo zaigral košarko v ŠRC parku Slovenske Konjice.

V ekipi predsednika so igrali Lajnšček, Ratej, Jug, poslanec mag. Krajnc, Zajšek, Pevec in Haložan. V nasprotni ekipi “Mavričnih” so igrali: Makovec, Marinšek, Trdin, Iršič, Štromajer in predsednik LO S. Bistrica Juhart. Igralce so z navijaških klopi spodbujale poslanke Koleša, Murgel in poslanec Prelog. Mavrični so predsednikovo ekipo nadigrala z 88 proti 82 točk.

Športno popoldne v Zrečah je bila priložnost za pomembno sporočilo o pomenu vode za prihodnost naših otrok. Ksenija Klampfer, predsednica lokalnega odbora SMC Slovenske Konjice je po tekmi izpostavila: “Na športen način smo poskušali predstaviti dejstvo, da ima vsak ima pravico do pitne vode in da se morajo vodni viri, ki služijo oskrbi prebivalstva izkoriščati v obliki neprofitne javne službe. Ker je košarka oz. šport tudi eden izmed načinov zagotavljanja zdravega načina življenja, je v tej povezavi bilo današnje druženje tudi spodbuda k drugačnemu razmišljanju.”

Predsednik Državnega zbora bo nocoj obiskal še Žužemberk, kjer bo ob občinskem prazniku slavnostni govornik na slovesnosti, ki bo potekala na dvorišču žužemberškega gradu.