Pogovorni večer o noveli ZZZDR v Hrastniku, prisotni tudi poslanci SMC

Mladinski center Hrastnik je v ponedeljek, 7. decembra 2015 gostil pogovorni večer o Noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). Dogodek je vodil predsednik Mladinskega centra Hrastnik Jani Medvešek, glavni govorec pa je bil Miha Istenič, predstavnik koalicije Čas je ZA.

Pogovora so se poleg članic in članov stranke SMC Hrastnik udeležili tudi poslanci SMC Janja Sluga, Vojka Šergan ter Saša Tabaković.

Vsem parom, ki jih povezuje ljubezen in jo želijo okronati z zakonsko zvezo, je potrebno omogočiti, da to tudi storijo. Zakonska zveza je namreč temeljna družbena vrednota, saj je predanost zakoncev drug drugemu in trdna vez, ki jo stketa v svojem odnosu, že od nekdaj dajeta pečat in značaj družbi, v kateri živimo. Pojmovanja o naših najožjih skupnosti se sicer res nekoliko spreminjajo, vendar pa družbeni pomen zakonske zveze kot instituta, ki partnerjema prinaša neprecenljivo stabilnost, ostaja enak. Prav zato smo v SMC prepričani, da moramo uresničevanje vrednote zakonske zveze omogočiti vsem, na enak način. Več o referendumski kampanji SMC lahko preberete TUKAJ

V prihodnjih dneh sledita še dve omizji:

10. december – četrtek ob 18. uri, Ljubljana, sedež stranke SMC, omizje s psihologi ( prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja, doc. dr. Ana Marija Sobočan, sociologinja in soavtorica raziskave o slovenskih mavričnih družinah in njihovi sprejetosti v šolah, doc. dr. Mojca Urek, sociologinja o razširjenjem pojmovanju družine, Simon Zajc, poslanec SMC)

14. december – ponedeljek ob 19. uri, Velenje, v preddverju Knjižnice Velenje, Šaleška cesta 21 . Okroglo mizo bo povezovala Andreja Moškon, gosti bodo: Valerija Kidrič, direktorica Centra za socialno delo Slovenska Bistrica, Saša Tabaković, poslanec SMC, Mitja Lenart, dr. med, Čas je ZA in Mario Bartolac, dr. med.