Pogovor o pravicah otrok s posebnimi potrebami danes tudi v Šentjurju

Poslanka Anita Koleša je danes v Šentjurju gostila pogovor s poslansko kolegico dr. Jasno Murgel, avtorico knjige “Vodnik po pravicah otrok s posebnimi potrebami”. Dogodek sta organizirala LO SMC Šentjur in Društvo Sožitje Šentjur.

Dr. Murglova je predstavila vsebino knjige in poudarila, da se v državnem zboru posebej zavzema za sprejetje zakonodaje, ki bo starše že ob rojstvu otroka s posebnimi potrebami olajšala reševanje mnogoterih vsakodnevnih izzivov. Izrazila je zadovoljstvo zaradi dobrega sodelovanja med vsemi poslanskimi skupinami pri reševanju te problematike, ki zagotovo presega interese znotraj odnosa koalicija-opozicija.

Dr. Jasna Murgel: “Starše, skrbnike in zaposlene v socialnem varstvu pozivam, da mi posredujejo vprašanja in pobude v zvezi z zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami.”

Ker je tudi sama mama dveh otrok, ki potrebujeta posebno obravnavo, so njene izkušnje izjemno pomembne pri pripravi ustreznih predpisov, temu področju pa sicer tudi SMC posveča zelo veliko pozornosti.

Uro in pol dolgega pogovora se je udeležilo nekaj več kot 40 obiskovalcev, med drugim tudi starši otrok s posebnimi potrebami, ki se združujejo v Društvu Sožitje, in predstavniki Centrov za socialno delo, ki so opozorili na težave pri svojem delu. Predsednica Društva Sožitje Martina Režek je izrekla zahvalo poslancem, da so prisluhnili njihovim težavam in izrazila realna pričakovanja za izboljšanje razmer na tem področju, dr. Jasni Murgelj pa se je za njeno sodelovanje zahvalil tudi predsednik LO SMC Peter Jevšinek.

Anita Koleša: “Tovrstna srečanja so vitalnega pomena za odločanje o tako specifičnih in občutljivih vprašanjih.”