Podpredsednik SMC in predsednik DZ dr. Milan Brglez otvoril stezo za mešani promet pešcev in kolesarjev med Miklavžem in Dobrovcami

”To ni navadna kolesarska pot in prav tako ni navaden pločnik, ampak je dobrina, ki je bila za ta kraj nujno potrebna” je dejal slavnostni govornik, dr. Milan Brglez, na današnji otvoritvi steze za mešan promet pešcev in kolesarjev med Miklavžem in Dobrovcami.

Po več kot desetletju prizadevanj in truda je občina Miklavž na Dravskem polju bogatejša za to izjemno pridobitev za kraj, saj bo pomembno vplivala na dvig kvalitete življenja občanov in občank. Nova pot bo odslej varnejša in prijetnejša, česar se še posebej veselijo otroci in njihovi straši ter tudi vsi, ki dnevno uporabljajo to pot.

Investicija je plod tudi dobrega sodelovanja med državno in lokalno skupnostjo in po besedah predsednika Državnega zbora RS, dr. Milana Brgleza, ”državna in lokalna oblast ne smeta biti tekmeca, ampak morata biti sodelavca. Dopolnjevati se morata tam, kjer se le da, predvsem pa morata skupaj delati v dobrobit vseh nas – državljank in državljanov”. Ob tem je dr. Brglez poudaril, da so za uspešno delo pomembni tudi zavzeti posamezniki. Ob tem se je zahvalil županu Kremžarju in občinskemu svetu ter poslanki Kseniji Korenjak Kramar in državnemu sekretarju Andreju Špengi, ki so ta voz nekako potisnili naprej in pripeljali projekt do realizacije.

Dr. Milan Brglez je poudaril, da ga ta pridobitev navdaja s ponosom in ”ker želim poudariti, da je zame prav vsaka občina dragocena in vsaka pridobitev za lokalni prostor izjemno pomembna. Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, zato je prav, da skušamo skrbeti za enakomeren in uravnotežen razvoj celotne Slovenije. To je naša naloga in odgovornost. In k temu se zavezujem tudi v prihodnje”.