Podpredsednik SMC in predsednik DZ dr. Milan Brglez v Osilnici izpolnil dano obljubo

Podpredsednik stranke SMC in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez je držal obljubo in občanom pri trgovini KGZ v Osilnici v družbi predsednika uprave Gorenjske banke g. Andreja Andoljška in župana občine Osilnica g. Antuna Volfa predal v uporabo nov bankomat. Krajanom so se na otvoritvi pridružili tudi poslanca Mitja Horvat in Simon Zajc, predsednik LO Kočevje Bojan Peteh ter člani lokalnega odbora.

Dr. Brglez se je za postavitev bankomata zavzel 8. aprila 2016, na srečanju s krajani Osilnice. Takrat se je s prebivalci pogovarjal predvsem o infrastrukturni podhranjenosti občine, ti pa so poudarili, da bi bankomat moral biti v interesu vseh, tudi države. Zagotavljanje boljše infrastrukture v kraju je izjemno pomembno, saj bodo ljudje na tem območju ostali le, če bo postavljena oziroma ohranjena nujna, osnovna infrastruktura, kot so bankomat, bencinski servis in pošta. Poštne storitve lahko krajani že opravljalo v lokalni trgovini. Dr. Brglez je ob otvoritvi dejal: “Ko sem bil aprila na obisku v Osilnici, so me krajani prosili tri stvari in rekel sem jim, da bom skušal, znotraj svojih pristojnosti, pomagati, da se te tri stvari uredijo. Ena od teh  je bila ponovna pridobitev bankomata, z razlogom, da se občanom ne bo potrebno več voziti 30 km daleč do prvega dostopnega bankomata. Gorenjska banka d.d. je z veseljem bankomat postavila. Našim ljudem smo s tem omogočili lažjo pot do njihovih sredstev. Vem pa, da me čakajo še dve drugi stvari, ki jih bom moral, znotraj pristojnosti, urediti.”

Predsednik Državnega zbora je v zvezi z delovanjem OŠ Osilnica za Odmeve povedal: “Odločitev o zaprtju ni vezana na daljše časovno obdobje, torej to ne pomeni, da šole v prihodnosti ne bo več mogoče odpreti. Veseli me, da so pogoji v kraju takšni, da bo lahko šola že v naslednjem letu normalno delovala. Zavedam se, da premikanje otrok sem in tja ni tako preprosto.” Tudi resorna ministrica dr. Maja Makovec Brenčič je dejala, da bodo na ministrstvu preučili sklepe, ki jih je sprejel pristojni odbor v Državnem zboru in temu primerno ukrepali.