Podpredsednik SMC dr. Milan Brglez skupaj s člani LO Slovenska Bistrica na Martinovem pohodu v Oplotnici

Podpredsednik SMC in predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez se je v družbi poslanca Ivana Preloga, generalnega sekretarja stranke Jožeta Artnaka ter članov LO SMC Slovenska Bistrica udeležil Martinovega pohoda v organizaciji TD Trta Oplotnica. Kljub nekoliko mrzlemu in deževnemu vremenu je bilo vzdušje med pohodniki zelo dobro.

Predsednik Lokalnega odbora Miro Juhart je gosta skupaj s člani in članicami  lepo sprejel in se obenem zahvalil za njihov prihod. Skupaj so si nato ogledali most čez Oplotniščico, ki je bil močno poškodovan v neurju leta 2014. Lokalni odbor SMC Slovenska bistrica si aktivno prizadeva za novogradnjo tega mostu, ki je za prebivalce občine Oplotnica nujnega pomena, saj predstavlja izhodišče na vse strani. Sledil je ogled razstave malih živali na grajskem dvorišču kjer je sodeloval tudi svetnik SMC Oplotnica Stanislav Volčič. Pred začetkom pohoda so si zbrani  ogledali še graščino, kjer so jih z veseljem sprejeli člani TD Trta Oplotnica s predsednico Milico Sevšek. Lepo obnovljena graščina Oplotnica je pravi biser arhitekture iz 16.stoletja.

Pohod je potekal po čudoviti pokrajini s postankom in okrepčilom pri Lešnikovi viničariji. Obredni krst mošta v polni cerkvi pohodnikov je pripadel dr. Milanu Brglezu, ki je naznanil novo vino in poklepetal s pohodniki. Po pohodu je sledilo še skupno druženje s kosilom, kjer so se zbranim pridružili še vodja koordinatorjev SMC Ksenija Flegar, predsednica LO Ormož Mojca Žnidarič, predsednica LO Pesnica Slavica Klemenčič, predsednica LO Šmarje pri Jelšah Klavdija Redenšek ter predstavniki lokalnih odborov iz Slovenskih Konjic, Zreč in Lenarta. Miro Juhart je ob tem dejal: “Sproščen pogovor s skupnimi prizadevanji in cilji ter izmenjava mnenj in izkušenj so vsekakor pogoj, da svoje delo še izboljšamo.” Dr. Brglez pa je ob nagovoru pri torti dejal da si želi še veliko takšnih druženj. Ob slovesu se je zahvalil za prijetno druženje in topel sprejem ter vsem zaželel veliko uspeha pri nadaljnem delu.