Podpredsednica

mag. Ksenija Klampfer

Ksenija Klampfer je magistrica pravne znanosti, z opravljenim pravniškim državnim izpitom in je trenutno doktorska študentka s področja evropskega upravnega prava na ljubljanski pravni fakulteti. Takoj po diplomi se je zaposlila na upravni enoti v Slovenskih Konjicah, kjer je, med drugim, osem let vodila oddelek za upravne notranje zadeve. Leta 2015 je postala načelnica upravne enote Maribor, kjer dela še danes. V vmesnem obdobju je bila od oktobra 2017 do aprila 2018 državna sekretarka na ministrstvu za javno upravo. Je predavateljica na Upravni akademiji in članica Raziskovalne mreže upravnega prava, ki deluje pod okriljem Evropske unije.

Skozi desetletje in več dolgo kariero v državni upravi je pridobila poglobljen uvid v delovanje javnih sistemov , razvila visoko raven kompetenc na področju vodenja in upravljanja virov, od človeških do finančnih in se naučila, da je možno s pravo mero odločnosti in hitrim odzivanjem še tako zahtevne in konfliktne situacije obrniti na bolje.

Mag. Ksenija Klampfer je bila 13. septembra 2018 v Državnem zboru izvoljena za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ob izvolitvi je dejala: “Zavzemala za dober socialni dialog in dobre odnosi s socialnimi partnerji.”

4. marca 2019 je bila na redni seji Sveta SMC soglasno izovljena za podpredsednico stranke.