Podpredsednica SMC dr. Kustec Lipicer podelila diplome 2. generaciji Akademije SMC: “Ta visoko kvaliteten program izkazuje odločnost za dolgo in uspešno prihodnost stranke”

Druga generacija Akademije SMC je danes končala z usposabljanjem, ki je potekalo od septembra na sedežu stranke. Priznanja 30 članicam in članom iz vse Slovenije je diplome tokrat podelila podpredsednica SMC in vodja Poslanske skupine SMC  dr. Simona Kustec Lipicer, ki je poudarila izjemen pomen tovrstnega usposabljanja za nadaljnji razvoj stranke in našega članstva. “Kot mlada stranka s tem visoko kvalitetnim programom izkazujemo resnost in odločnost za dolgo in uspešno prihodnost naše stranke,” je dejala.

“Akademija SMC je v prvi vrsti namenjena izobraževanju in usposabljanju o vsebinah, ki jih naši članice in člani potrebujejo za delo v svojem lokalnem okolju, saj podrobneje spregovorimo o vrednotah, programu in politično – ideoloških izhodiščih, vodenju, upravljanju in organizaciji političnega dela ter o političnem delu in kampanjah ter pridobivamo veščine iz sodobnega komuniciranja. S pridobljenim znanjem in veščinami se bolj kompetentno soočamo z izzivi, ki jih pred stranko postavlja odgovorno vodenje na vseh ravneh političnega delovanja, tako doma kot v mednarodnem političnem prostoru. Izjemno pomembno je hkrati povezovalna funkcija srečanj, saj so druženja članic in članov, med njimi predsednikov lokalnih odborov, naših svetnic in svetnikov in tistih, ki delajo na sekretariati, priložnost za izmenjavo njihovih izkušenj in tesnejše sodelovanje,” o delu Akademije pojasnjuje Iztok Štefanič, vodja sekretariata in Akademije SMC.

“Z izobraževanjem in usposabljanjem bomo nadaljevali na osnovni ravni in ga nadgradili s še bolj poglobljenimi vsebinami in posebnimi znanji, da bodo naši članice in člani kos tudi najbolj zahtevnim izzivom sodobnega političnega dela. Vodenja in upravljanje skupnih družbenih zadev za nas v SMC pomeni odgovoren in visoko profesionalen način dela,” poudarja Štefanič.