Pismo vodje PS SMC dr. Simone Kustec Lipicer predsedniku Republike Slovenije

Vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer je predsedniku Republike Slovenije v posebnem pismu izrekla čestitke ob ponovni izvolitvi.

V pismu je med drugim zapisala da želi, da bo predsednik republike svoj drugi mandat, razbremenjen vseh preteklih spon, pritiskov, želja in kritik, opravljal uspešno in predvsem odločno. »Mnogo je tematik, večina od njih problematik, v naši državi, ki potrebujejo Tvoj prvi glas,« je zapisala dr. Kustec Lipicer. Poudarila je, da Slovenija potrebuje stabilnost in hkrati tudi modre spremembe, na katere lahko opozarjajo ljudje z znanjem, izkušnjami, pa tudi tankočutnim občutkom za sočloveka.

»Verjamem, da boš lahko s svojim delom čez pet let pustil bogato doto svojemu nasledniku ali naslednici in da boš postavil pravi zgled podobe očeta naroda, kar je tudi prva in najpomembnejša naloga predsednika republike v naši demokraciji,« je v svoji čestitki predsedniku zaključila vodja poslanske skupine SMC, dr. Simona Kustec Lipicer in obema zaželela nadaljnje konstruktivno medsebojno sodelovanje.