Pester dan ministra Marjana Dikaučiča z ekipo v Obalno–kraški regiji

Kadrovski primanjkljaji, prenova zakonodaje in še kaj so izzivi o katerih se je ekipa Ministrstva za pravosodje srečala ob obisku Obalno-kraške regije.

Ekipa ministrstva za pravosodje se je oglasila na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru, kjer so ministra med drugim seznanili s težavami, s katerimi se srečujejo zaradi kadrovskega pomanjkanja.

Obisk se je nadaljeval na Višjem sodišču v Kopru, kjer je predsednica Nataša Butina Mrakič sprejela ministra Dikaučiča, državnega sekretarja Zlatka Rateja ter njuno ekipo.

Državni sekretar Zlatko Ratej se je na Okrajnem sodišču v Sežani sestal s predsednico Aleksandro Mirc Gombač, beseda je tekla predvsem o spremembah sodne zakonodaje. Sogovorniki so se strinjali, da je prenova zakonodaje potrebna.

Obisk pravosodnih deležnikov v Obalno-kraški regiji se je zaključil z ogledom Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper.
Kapaciteta zavoda je 100 zaprtih oseb, v začetku oktobra je bil 98% zaseden. V času prestajanja zapora se obsojenci učijo pravilne izrabe svojega časa, zato je velik poudarek namenjen aktivni izrabi časa. Obsojencem se, med drugim, zagotavlja tudi delo v Javnem gospodarskem zavodu Rinka, kjer lahko opravljajo delo brizganja plastomerov.

Potek obiska: https://www.gov.si/novice/2021-10-19-obisk-vlade-v-obalno-kraski-regiji/