Otvoritev prostorov LO Šentjur in poslanske pisarne Anite Koleša: Za tvorno sodelovanje z lokalno skupnostjo

V torek, 3. maja, je v Šentjurju potekala uradna otvoritev prostorov lokalnega odbora SMC Šentjur ter poslanske pisarne naše poslanke Anite Koleša. Prostori se nahajajo na istem naslovu, v prvem nadstropju poslovnega Centra Selič, Drofenikova ulica 16 v Šentjurju. Otvoritve so se udeležili še podpredsednik stranke SMC ter predsednik DZ dr. Milan Brglez,  vodstvo sekretariata SMC in namestnik generalnega sekretarja Horst Hafner ter vodstvo in članstvo lokalnega odbora Šentjur. Prisoten je bil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Sledilo je omizje na temo “Prihodnost Slovenije v EU”.

Uvodoma je vse prisotne pozdravil predsednik lokaknega odbora SMC Šentjur Peter Jevšinek. Poudaril je, ” da bodo prostori omogočali tvorno sodelovanje med lokalnim odborom SMC Šentjur ter lokalno skupnostjo, preko katerega bodo iskali kvalitetne rešitve za dolgoročni ravoj občine Šentjur”.

Namestnik generalnega sekretarja Horst Hafner se je zahvalil vodstvu lokalnega odbora ter poslanki SMC za vabilo, vsem prisotnim pa za udeležbo na tem slavnostnem dogodku. Izpostavil je pomen tovrstnih prostorov za nadaljnji razvoj saj takšni, navidez “mali koraki vodijo do velikih ciljev”: “Stranka SMC dela premike na vseh nivojih delovanja, preko našega dela ter sodelovanja pa kažemo, da smo sposobni sodelovanja v interesu lokalne skupnosti, ne glede na to, kakšna koalicija je na oblasti. S tem dokazujemo, da smo drugačni, boljši ter da imamo iskreni interes, da se nekaj premakne na bolje. Vsekakor je to pot, ki jo moramo nadaljevati, saj je samo to pravilna pot, ki jo bodo prepoznali tudi volilke in volilci na naslednjih volitvah. Izredno pomembno je delo članic in članov stranke SMC na lokalni ravni, saj je to področje na katerem mora stranka graditi svojo prihodnost.

Podpredsednik stranke ter predsednik DZ dr. Milan Brglez je izpostavil pomen besed Horsta Hafnerja o strateškem pristopu ter kvalitetnem delu na lokalnem področju, saj brez tega stranka ne more pričakovati napredka. Zaveda se, da marsikdaj zmanjka časa za aktivnejšo vključenost vodstva stranke na terenu, kljub temu pa verjame v prihodnost stranke na državni in lokalni ravni: “Kljub številnim ter marsikdaj neupravičenim napadom iz vseh strani se stranka SMC ne bo umaknila in bo nadaljevala delo v dobrobit ljudi, nenazadnje je to naše poslanstvo in to naš cilj ob vstopu v politiko.”

Po koncu je sledilo omizje na temo “Prihodnost Slovenije v EU”, ki ga je vodila poslanka Anita Koleša, gost pa je bil dr. Milan Brglez.