Otvoritev poslanske pisarne LO Idrija-Cerkno, poslanka Irena Kotnik: Želim si še več stika z državljani

Lokalni odbor stranke Modernega centra Idrija-Cerkno je v prostorih občine Cerkno odprl poslansko pisarno poslanke Državnega zbora Republike Slovenije Irene Kotnik iz Radovljice. Poslanka, ki je tudi podpredsednica Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino DZ ter članica Odbora za pravosodje DZ, je nekdanja vzgojiteljica in direktorica Vzgojno-varstvenega zavoda v Radovljici, ki vse do upokojitve ni imela stika s politiko. Za vstop vanjo se je odločila, ker želi stvari spremeniti na bolje in ker je prepričana, da bo svoj mandat izkoristila v korist skupnosti. Poleg poslanskih pisarn v Škofji Loki, Radovljici in na Bledu se je odločila tudi za pisarno v Cerknem.

Poslanka Irena Kotnik, je povedala, da se je odločila za to poslansko pisarno iz enega razloga: “Ker si želim, da bi bila v stiku z državljani in kot sem že večkrat omenila, se prej s politiko nisem ukvarjala.  Kot državljan, ki spremlja politiko, gledaš na slednji drugače kot takrat, ko si v njo vpet, zato razumem državljane, da so včasih nezadovoljni, vendar več kot delati ne moremo, res se trudimo, a včasih enostavno ne gre hitreje.”

Člani lokalnega odbora SMC Idrija-Cerkno so že konec preteklega leta poslanki predstavili številne težave, ki pestijo prebivalce in podjetja v teh krajih, ki so po razdalji blizu Ljubljane in večjih mest, a zaradi slabih cestnih povezav zelo oddaljeni.  Župan Občine Cerkno Jurij Kavčič je izrazil poslanki dobrodošlico in zadovoljstvo, da obstaja zanimanje najmočnejše vladne stranke SMC tudi za Idrijsko in Cerkljansko občino.

Poslanska pisarna bo odprta vsak drug ponedeljek vsak drug mesec od 16-ih do 18-ih. V poslanski pisarni so dobrodošli vsi za predstavitev svojih mnenj, predlogov ali za pogovor s poslanko.