Odziv predsednika dr. Mira Cerarja na poročanje v oddaji 24ur

V sinočnji oddaji 24ur so v novici o koalicijskih povezovanjih objavili informacijo, da naj bi se stranka SMC v zameno za položaj predsednika državnega zbora pripravljen povezati z SDS, kar naj bi botrovalo odpovedi sestanka strank “levega bloka” ta konec tedna. V nadaljevanju objavljamo odziv predsednika dr. Mira Cerarja:

Informacija objvaljena v sinočnji oddaji 24 ur ne drži. S predsednikom SDS sem se, kot je znano, po volitvah pogovarjal vsega nekaj minut, pri čemer je šlo za informativni telefonski pogovor, v katerem sem jasno ponovil svoje stališče in stališče izvršnega odbora SMC, da se SMC ni pripravljena povezati v koalicijo z SDS. Noben položaj, niti ta, ki ga omenjate, ne more spremeniti tega stališča, ki sem ga javno že večkrat ponovil. Gospodu Janši sem tudi povedal, da bo SMC podprla sestavo levosredinske koalicije, ki jo napoveduje in začenja oblikovati gospod Šarec, predsednik LMŠ. Naj dodam, da mi je gospod Šarec v telefonskem pogovoru zatrdil, da omenjenega sestanka “levega bloka” ni odpovedal zaradi navedenega razloga.

SMC želi s svojimi izkušnjami in znanjem tudi v tem mandatu prispevati za dobro Slovenije in pri tem sodelovati kot odgovorna politična stranka. Pod odgovornost štejem tudi sposobnost javnega delovanja v obdobju, v katerem smo sedaj, kar zahteva od vseh, ki so nam volivci zaupali možnost delovanja v državnem zboru, sporazumevanje na temelju argumentov in dejstev.”​