Odziv poslanske skupine SMC na informacije o novi uredbi Ministrstva za okolje in prostor glede zbiranja starega papirja in zamaškov v dobrodelne namene

V poslanski skupini SMC se želimo odzvati na nemir, ki se je v javnosti pojavil v zvezi z informacijo, da naj bi Ministrstvo za okolje in prostor z novo uredbo onemogočilo zbiranje in prodajo starega papirja in zamaškov v dobrodelne namene. Osnutek uredbe je do 3. maja 2017 še v javni obravnavi, vendar pa je Ministrstvo za okolje in prostor na svoji spletni strani že objavilo novico, da zbiranje zamaškov in papirja v dobrodelne namene ostaja.

”V poslanski skupini SMC nam je žal, da nekateri posamezniki, skupine ter tudi mediji prehitro in preko nepreverjenih informacij vznemirjajo slovensko javnost. Sprašujem se s kakšnim namenom in komu takšne poteze služijo,” se je ob robu zadnjega medijskega poročanja glede omenjene tematike vprašala vodja PS SMC, dr. Simona Kustec Lipicer.

Odgovor Ministrstva za okolje in prostor glede nove uredbe si lahko ogledate TUKAJ (http://www.mop.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/7512/).