Obeležili smo Svetovni dan znanosti

Leta 2001 je UNESCO 10. november razglasil za Svetovni dan znanosti. Letos je ta dan potekal na temo Znanost za in z družbo, saj je izjemnost aktualnih razmer jasno prikazala, kako pomembno vlogo v sodobni družbi ima globalno povezana, odprta in ljudem dostopna znanost. Na ministrstvu se zavedamo vloge in odgovornosti, ki jo imamo pri promociji znanosti in znanstvenih rezultatov. S tem v mislih že zadnjih pet let s številnimi deležniki na znanstvenoraziskovalnem področju zaznamujemo tudi svetovni dan znanosti, saj vsako leto v tem času soorganiziramo niz dogodkov, ki smo jih poimenovali Mesec znanosti.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je ob  prazniku čestitala vsem raziskovalcem in znanstvenikom.

V tem tednu se je ministrica udeležila tudi Strokovnega srečanja ravnateljic in ravnateljev osnovnih in srednjih šol, kjer je v svojem uvodnem delu spregovorila o aktivnostih na področju osnovnega in glasbenega šolstva, ter o ukrepih v prihodnje. Odgovarjala je tudi na vprašanja in dileme ravnateljic in ravnateljev. »Vse nas povezuje skrb za znanje in zdravje naših šolark in šolarjev«, je poudarila ministrica.

V četrtek je Vlada RS na redni seji sprejela, da se na področju izobraževanja podaljšujejo ukrepi, torej tudi v prihodnjem tednu ostaja izobraževanje na daljavo za vse. Vsi si želimo, da bi izobraževanje potekalo v šolah, a glede na število okužb je sedaj najbolj optimalno šolanje na daljavo, je poudarila ministrica v četrtkovi oddaji Tarča.

Kljub drugačnim pogojem, ne samo izobraževanja, celotnega načina življenja pa nam v danih situacijah ne zmanjka srčnih dejanja. Tudi dijakinje in dijaki Gimnazije Kranj se tega zavedajo. Več na https://rb.gy/gujqio