Ob obisku Vlada Republike Slovenije v Podravju je ministrica Dr. Simona Kustec obiskala občine Ptuj, Ormož in Starše

Ob obisku Vlada Republike Slovenije v Podravju je ministrica Dr. Simona Kustec danes obiskala občine Ptuj, Ormož in Starše.  »Z obiskom želimo dati jasno sporočilo, da smo prišli pomagati pri nadaljnjem razvoju v regiji in posameznih krajev v njej,« je ob obisku dejala ministrica.

V Občina Ormož se je ministrica srečala z ravnatelji skoraj celotne izobraževalne vertikale, s predstavnico mladinskega sektorja ter z županom Danijelom Vrbnjakom. Ministrica je izpostavila, da razvoj v regiji, pa tudi v Ormožu, potrebuje na področju vzgoje in izobraževanja pomoč pri infrastrukturi, sofinanciranju novogradenj in obnov vrtcev in šol, pa tudi športne infrastrukture, na kar jo je v pogovoru opozorila tudi ormoška državna reprezentantka v streljanju z zračno puško Urška Kuharič.
»Pomembna pa je tudi programska podpora novim izobraževalnim programom, kot je na primer program tehnik zdravstvene nege, ki smo ga odobrili Gimnaziji Ormož in ga bodo pričeli izvajati v novem šolskem letu. Po tridesetih letih pa smo končno dali sistemsko podporo tudi delu ljudskih univerz,” je dejala minstrica.
Ministrica se je sestala tudi z županom Občina Starše Stanislavom Greifonerjem ter se z občinskim vodstvom pogovarjala predvsem o novih investicijskih projektih, s poudarkom na podružnični osnovni šoli Marjeta na Dravskem polju, ki je potrebna prenove.
Na Ptuju se je ministrica seznanila z veliko inovacijsko zgodbo odličnega primera sodelovanja gospodarstva in znanosti, ki jo predstavlja pilotni demonstracijski obrat Ptuj, v prostorih Drava vodnogospodarskega podjetja Ptuj, z rešitvami prof. dr. Darka Goričanca s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.