Ob 8. marcu – Mednarodnem dnevu žensk: Hvala za pripadnost in opravljeno delo

Spoštovane članice SMC

ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk, vam bodo številni segli v roko, čestitali in zaželeli prijetno praznovanje na ta pomemben dan.

Praznovanju tega pomembnega zgodovinskega dne se želim v imenu sekretariata SMC in lastnem imenu pridružiti in vam izreči nekaj prijaznih besed ter se s stiskom rok zahvaliti za vašo pripadnost in vso do sedaj opravljeno delo.

V stranki SMC z veliko skrbjo in načrtno spoštujemo enakopravnost spolov, saj ženske zasedajo pomembna mesta v vladi in parlamentu. Tako imamo znotraj ministrskega zbora od devetih ministrstev štiri ministrice, v poslanski skupini je dobrih 40% poslank, v stranki imamo veliko število predsednic lokalnih odborov, svetnic v občinah in podžupanj v občinah.

Veliko premalo je nameniti enakopravnosti žensk zgolj en dan. Vam in nam vsem želim, da bi imela družba več posluha in volje za izboljšanje delovnih pogojev, v katerih delate, ter za pošteno in enakopravno plačilo za opravljeno delo. Velik del vašega delovnega dne tako ni plačan, saj ga opravite za svoje družine, česar kot družba pogosto ne opazimo, ker se nam zdi samoumevno.

Letos še posebno pozornost namenjamo begunkam, to je vsem tistim ženskam, ki so na begu pred vojno in nasiljem, več deset tisoč jih je začasno varno zavetje v zadnjih mesecih našlo tudi v Sloveniji.

Iskrene čestitke in lep dan vam želim

Horst Hafner

Namestnik generalnega sekretarja SMC

 

 

foto: Janez Novak / Wikipedija