Predsednik SMC Zdravko Počivalšek

 

Zdravko Počivalšek je diplomirani univerzitetni inženir agronomije. Prve vodstvene izkušnje je dobil v letih 1985-1986 kot član poslovne skupine, ki je sanirala poslovanje Kmetijskega kombinata Šmarje pri Jelšah. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, nato pa direktor družbe Mlekarne Celeia. Leta 1999 je prevzel vodenje zdravilišča Atomske toplice, ki so se pod njegovim vodstvom preoblikovale v blagovno znamko Terme Olimia. Tam je bil kot direktor družbe zaposlen do prevzema funkcije ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v vladi dr. Mira Cerarja decembra 2014.

Leta 2005 je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2004, leta 2010 pa je postal Manager leta 2010 za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu. Je oče dveh otrok.

Zdravko Počivalšek je bil 13. septembra 2018 v Državnem zboru ponovno izvoljen za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Ob izvolitvi je dejal: “Tudi v prihodnje želim še izboljšati upravljanje državnega premoženja. Trudil se bom, da nadaljujemo z davčno reformo ter dodatno razbremenimo plače.”

Na 3. kongresu SMC, 21. septembra 2019 v Ljubljani, je bil Zdravko Počivalšek soglasno izvoljen za predsednika Stranke modernega centra – SMC. Na položaju predsednika je nasledil dr. Mira Cerarja.