Novoletno voščilo Janje Sluga, vodje poslanske skupine SMC

Spoštovane članice in člani Stranke modernega centra,

Iztekajoče se leto je bilo brez dvoma za vse nas turbulentno. Kot posameznike in kot družbo so nas dogodki postavili pod preizkušnjo trdnosti, sočutja, odločnosti, potrpežljivosti in poguma.

Epidemija nas je prisilila, da smo našli nove načine in mehanizme, s katerimi smo zaživeli v vsakdanu in vsak izmed nas je to storili po svojih najboljših močeh, na kar smo lahko resnično ponosni.

Med razmislekom, kako ubesediti vrtiljak, na katerem smo se znašli v letu 2020, mi je na misel prišel citat Charlesa Dickensa, iz njegovega romana Zgodba o dveh mestih: “To so bili najboljši časi, bili so najhujši časi, bila je doba modrosti, bila je doba neumnosti, bila je epoha verovanja, bila je epoha nezaupljivosti, bila je sezona svetlobe, bila je sezona teme, bila je pomlad upanja, bila je zima obupa.”

Krmariti med polarnimi si nasprotji vsekakor ni bilo enostavno, vendar je to izziv, ki se mu bomo še naprej postavljali po robu po svojih najboljših močeh z zavedanjem, da smo na dobri poti.

Hote ali nehote je bil naš vrednostni sistem v letošnjem letu deležen kar nekaj pretresov, vendar pa je v popotresnih sunkih sledila neprecenljiva lekcija o dragocenosti človeškega življenja, trdnosti medsebojnih odnosov in tudi jeklenih živcev.

Pred nami pa je prazen list papirja in upam si trditi, leto zahtevnih a hkrati smelih priložnosti. Priložnosti, da ponovno dokažemo, da se prihodnost gradi na dejanjih in ne na besedah.

V imenu poslanske skupine Stranke modernega centra vam iz srca želim, da preostanek praznikov preživite mirno, v novo leto pa vstopite zdravi, pogumni in neustrašni.

Janja Sluga, vodja poslanske skupine SMC