Novi poslanec SMC je igralec Saša Tabaković

V poslanski skupini SMC je sedanjo poslanko mag. Margareto Guček Zakošek, ki jo je vlada s 1. julijem imenovala za državno sekretarko na gospodarskem ministrstvu, nadomestil igralec Saša Tabaković. Margareta Guček Zakošek je poudarila, da je bila odločitev za odhod iz poslanske skupine težka, a jo bo nadomestil odličen poslanec.

Tabaković je na novinarski konferenci pred potrditvijo povedal, da so ga ob ustanovitvi stranke SMC prepričale ne le vidne osebnosti, pač pa predvsem programska načela. Stranka je od ustanovitve tudi izpolnila njegova pričakovanja. V dogovoru z vodjo poslanske skupine SMC dr. Simono Kustec Lipicer bo delal v parlamentarnemu odboru za kulturo, komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti, odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Tabaković je rojen v Ljubljani leta 1981. Po končani maturi Gimnazije Jožeta Plečnika in diplomi Srednje glasbene šole v Ljubljani se je vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Diplomiral je leta 2004 ter za svoje diplomsko delo prejel Univerzitetno Prešernovo nagrado. Zaposlen je v SNG Drama Ljubljana, kjer je od leta 2005 stalni član umetniškega ansambla. Za svoje profesionalno delo je prejel več nagrad.

Njegovo delovanje je vidno ne samo preko umetniškega izraza, temveč tudi različnih javnih diskurzih, kjer opozarja na problematiko kulturnega ustvarjanja in družbenega dogajanja nasploh.

 

 

Video posnetek z uvoda novinarske konference